In het maatjesproject van Scharlaken Koord wordt een vrijwilliger (maatje) gekoppeld aan één van de cliënten van Scharlaken Koord. Het maatje staat deze vrouw bij wanneer zij bezig is haar leven anders in te richten.

Uitstappen
Scharlaken Koord biedt vrouwen professionele hulp en de mogelijkheid om uit de prostitutie te stappen. Wanneer vrouwen de keuze hebben gemaakt om een nieuwe leven op te bouwen, is de praktische uitvoering vaak niet gemakkelijk. Zo is de drempel om nieuwe contacten aan te gaan voor veel vrouwen erg hoog. Ze hebben door hun verleden weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Hun sociale leven speelde zich vooral binnen de prostitutiewereld af en ze zijn vaak vervreemd geraakt van hun familie (die voor veel vrouwen ook nog eens ver weg zin in bijvoorbeeld Oost-Europa). Deze vrouwen vinden het moeilijk om zich open te stellen en hun vertrouwen te geven. En dat terwijl ze juist behoefte hebben aan echte betrokkenheid, een luisterend oor en praktische hulp. Een maatje kan daarom veel voor deze vrouwen betekenen, bijvoorbeeld door samen regelmatig een kop koffie te drinken. 

Ik wil graag maatje worden!
Een maatje ben je op vrijwillige basis en je hoeft geen hulpverleningsachtergrond te hebben. De begeleidend maatschappelijk werker blijft verantwoordelijk voor het hulpverleningsproces. Wanneer het je leuk lijkt om aan het project mee te doen, kun je jezelf aanmelden bij Scharlaken Koord. Je krijgt dan een sollicitatieformulier toegestuurd. Als je deze hebt ingevuld en teruggestuurd, wordt er een afspraak met je gemaakt voor een screeningsgesprek. Bevalt dit gesprek van beide kanten, dan word je officieel aangenomen als maatje. Minimumleeftijd is 25 jaar.

Meer weten? Bekijk de folder.

Scharlaken Koord
Barndesteeg 25
1012 BV Amsterdam

T. 020 622 68 97
info@scharlakenkoord.nl

www.scharlakenkoord.nl 
www.preventiescharlakenkoord.nl 
www.secondstepshop.nl 
www.hulpuitprostitutie.nl

www.facebook.com/scharlakenkoord

logo