Scharlaken Koord heeft drie preventieprojecten. De lessen, trainingen, lezingen en workshops worden gegeven door preventiemedewerkers van Scharlaken Koord met een pedagogische- of hulpverlenersachtergrond en/of een gecertificeerde weerbaarheidsdocent. Kijk voor meer informatie op www.preventiescharlakenkoord.nl of neem contact op met Scharlaken Koord, afdeling Preventie, via telefoonnummer (020) 626 08 45 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Het preventieproject Beware of Loverboys bestaat uit drie lessen. Doel: bewustwording rondom loverboyproblematiek en het vormen van een eigen mening over seksualiteit en grenzen binnen relaties. We gebruiken nieuw beeldmateriaal tijdens de lessen. Het gaat om twee films van tien minuten. De eerste (waargebeurde) film laat zien hoe een loverboy een meisje ronselt via internet en de tweede laat de klassieke werkwijze van loverboys zien.
www.bewareofloverboys.nl

Weerbaarheidstraining Love Limits heeft als doel: het meer weerbaar maken van meiden die een verhoogd risico lopen om met grensoverschrijdend gedrag te maken te krijgen of die in aanraking zijn geweest met prostitutie. De training bestaat uit zes bijeenkomsten met elk een eigen thema, zoals houding & uitstraling, stemgebruik, grenzen, relaties en eigen kracht. De training is psychofysiek van aard en maakt gebruik van verschillende werkvormen. Denk daarbij aan rollenspellen, zelfverdedigingstechnieken en doe-opdrachten.
www.lovelimits.nl

No Nonsense is ons nieuwste project. Doel: bewustwording en het vergroten van seksuele weerbaarheid. Het pakket bestaat uit drie lessen: een les over algemene begripsbepaling wat betreft seksualiteit, een les over verschillen tussen jongens en meiden, seksualiteitsbeleving én de beeldvorming vanuit de maatschappij en tot slot een les waarin de leerling zelf wordt gestimuleerd om keuzes te maken in bijvoorbeeld het aangeven van grenzen.
www.projectnononsense.nl

 

Scharlaken Koord
Barndesteeg 25
1012 BV Amsterdam

T. 020 622 68 97
info@scharlakenkoord.nl

www.scharlakenkoord.nl 
www.preventiescharlakenkoord.nl 
www.secondstepshop.nl 
www.hulpuitprostitutie.nl

www.facebook.com/scharlakenkoord

logo